18 Mars 2039 en framtidsvision

Bilarna flyger förbi här på Drottninggatan, att statstjänstemännen inte fått bort bilarna från innerstaden är helt otroligt. När frågan låg uppe på bordet 2010 angående trängselskatt i stan så blev stans invånare som tokiga, vi måste köra bil annars kommer vi inte in till stan. Ta en buss eller en spårvagn sa politiker. Det passade inte, och här står vi idag... ... Fantastiskt roligt hur bilarna utvecklats tänker vi. När vi var små drevs dem på bränsle. Idag på el. och nu flyger vi med bilarna som närmast kan liknas med atackflygplan. Synd bara att vårat djurliv blivit lidande.
Var det värt att utrota fåglarna för att få åka i ljusets hastighet?
Och vad har du på dig människa? Det där var inte ens inne 2036.

Jag kommer ihåg när jag satt i samma lägenhet den 18 Mars 2010. Dimman som nu ligger som ett tak över staden var endast ett begynnande moln då. Och dofterna var mycket starkare, det kanske bara är en efterkonstruktion. Jag minns knappt längre.
De problem vi hade då är bara minnen nu och/eller förstörda av atomvapen. Inga invandrings eller integrations problem. Det löstes med en bomb över förorten. Inte heller står Örgryte kvar och klassklyftorna är mindre nu än förr. Nu har alla det skit istället.

Jag håller på att bli febrig, kanske är det mina demoner som skriver åt mig.
Jag vet inte.

RSS 2.0